کد خبر ۱۱۰۲۸۵ ۱۰۱ بازدید انتشار : ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۲۵
آیت‌الله اراکی:

لزوم معرفی تمدن نوین اسلامی با جهاد تبیین

عضو شورای عالی مدیریت حوزه‌های علمیه گفت: در تفکر، اندیشه، رسانه، هنر، جامعه و اجتماع هر جا که عقب‌نشینی کرده و یا داشته‌های غنی خود را ارائه نکرده‌ایم، فضا را برای جولان دشمنان اسلام و نظام مهیا کرده‌ایم باید بر اساس جهاد تبیین نظریه تمدن نوین اسلامی را معرفی و برای همگان روشن کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله محسن اراکی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، دوشنبه شب در آیین بزرگداشت مرحوم سیدهادی خسروشاهی در سالن جلسه‌های آیت‌الله حائری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه طی سخنانی اظهار داشت: آنچه امروز وظیفه همگان است، تبیین تمدن جایگزین و جزئیات تمدن نوین اسلامی برای جامعه جهانی است.

وی افزود: باید بدانیم در عرصه اقتصاد چه برنامه‌ای در نظریه تمدن نوین اسلامی و یا در بحث فرهنگی که سال‌هاست در این عرصه عقب‌نشینی شده، چه جزئیاتی ارائه شده‌است.

اراکی تصریح کرد: هر جا که ورود نکرده‌ایم، دشمن نفوذ کرده، در تفکر، اندیشه، رسانه، هنر، جامعه و اجتماع هر جا که عقب‌نشینی کرده و یا داشته‌های غنی خود را ارائه نکرده‌ایم، فضا را برای جولان دشمنان اسلام و نظام مهیا ساخته‌ایم و امروز لازم است که بر اساس جهاد تبیین نظریه تمدن نوین اسلامی را معرفی و برای همگان روشن سازیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شخصیت سید هادی خسروشاهی اشاره کرد و گفت: مرحوم خسروشاهی یکی از عناصر اثرگذار در جهان اسلام و مسیحیت بود که با ارتباطات گسترده‌ای که داشت، نقش بسزایی در نزدیکی ادیان و مذاهب با اسلام و تشیع ایفا کرد.

اراکی خاطرنشان کرد: در هر نقطه‌ای از عالم اسلام حضور پیدا می‌کردیم، سراغی از مرحوم خسروشاهی می‌گرفتند و این اتفاق در میان کشورهای غربی نیز مشهود بود.

وی در ادامه به احیای آثار مرحوم خسروشاهی اشاره کرد و گفت: احیای آثار و تنظیم موضوعی دستاوردهای علمی ایشان بسیار حائز اهمیت است، باید به گونه‌ای اقدام شود که مورد استفاده اهل تحقیق قرار بگیرد.

وی بیان داشت: عرضه درست آثار یکی دیگر از اقدام‌های مهم است که باید به آن اهتمام جدی شود، چرا که پیش از این آثار علما بعضا به بدترین شکل ممکن عرضه شده است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: آسان سازی آثار از نکته‌های مهم دیگر است که شاگردان ایشان باید به آن توجه داشته باشند که یک اثر علمی بر اساس تعداد نیازهای اهل تحقیق ارائه شده و به دستیابی موضوع‌ها تسهیل‌گری صورت گرفته باشد.

مرحوم خسروشاهی در نقش نماینده نظام‌ اسلامی اثرگذار بود

مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه نیز گفت: مرحوم خسروشاهی دارای شخصیتی بین ادیانی و مذاهبی بود که در نقش نماینده جمهوری اسلامی و حوزه علمیه بسیار اثرگذار واقع شد.

 حجت‌الاسلام محمدرضا برته،  خسروشاهی را شخصیتی عالم، مجاهد و اسلام شناسی بین‌المللی بود که حیات اجتماعی متعددی را در طول دوران عمر خود تجربه کرد دانست و یادآور شد: سخن گفتن از این شخصیت کار آسانی نیست و هر جنبه‌ای از حیات علمی، فرهنگی و تربیتی آن مرحوم را می‌توان در یک نشست پربار علمی و پژوهشی مورد توجه قرار داد.

وی با اشاره به انتخاب خسروشاهی به عنوان سفیر ایران در واتیکان را قابل توجه عنوان کرد و افزود: خسروشاهی برای گفت وگوهای بین ادیانی و مذاهبی به عنوان نماینده ایران در واتیکان و مصر حضور یافت حضور که به دلیل حضور الازهر و پهنه تاریخی آن قابل توجه است.

وی تصریح کرد: افراد زیادی را در این عرصه سراغ ندارم که همچون خسروشاهی هم بتواند در عرصه گفت‌وگوهای بین ادیانی و در گفت‌وگوهای بین مذاهبی حضور فعال داشته باشد.

سخنگوی مرکز مدیریت حوزه‌ها خاطرنشان کرد: درباره شخصیت‌هایی که متصل و برآمده از حوزه‌های علمیه هستند، حق مطلب را ادا نکردیم، معمولا انتظار می‌رود در کنار اقدام‌های موسسه تنظیم و نشر آثار این شخصیت‌ها، حوزه علمیه هم قرائت خود را از آن شخصیت داشته باشد و ما در این زمینه کوتاهی‌های زیادی داریم، چه بسیار شخصیت‌هایی که متعلق به نظام تبیینی مکتب اهل بیت هستند، ولی نتوانسته‌ایم به آنها متن تاریخی مستدل متقنی را ارائه دهیم.

 برته خاطرنشان کرد: در مورد چند تَن از علما توانسته‌ایم در ذیل افق حوزه و مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه این کار را انجام دهیم، اما تجربه انباشته در کارهای پیشین ما را به اینجا رساند که در ویژه نامه‌ای که با عنوان رفیق دیرین چاپ شده بتوانیم اثر فاخری را تهیه و عرضه کنیم در عین اینکه معترفیم نمی‌توان همه ابعاد یک شخصیت علمی را در یک ویژه نامه بیان کرد.

مدیر مسئول هفته‌نامه افق حوزه تاکید کرد: در این ویژه نامه سعی شد تا حاشیه بر متن غلبه نکند، چون بسیار دیده شده  که برغم اینکه شخصیت مبنای یک یادنامه یا ویژه نامه است، اما حواشی بر معرفی شخصیت غلبه پیدا کرده، به شدت از این امر پرهیز کرده‌ایم و تلاش در معرفی ابعاد شخصیت مرحوم خسروشاهی شده است.

وی ادامه داد: در این ویژه‌نامه، اسناد نادری به نمایش درآمده که شاید پیش از این در جایی دیده نشده است.

مسئول مرکز رسانه حوزه گفت: این ویژه‌نامه یک روایت تاریخی از شخصیت استاد نیست، بلکه تاریخ این شخصیت است، به گونه‌ای که اگر توانستید تورق درستی از این ویژه‌نامه داشته باشید، می‌توانید به ابعاد حیات علمی ایشان سرک بکشید و از رهگذر این سرک کشیدن، می توان تحقیق بیشتری راجع به این شخصیت داشت

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید هادی خسروشاهی از چهره‌های برجسته حوزه علمیه قم و از پیشگامان تقریب بین مذاهب اسلامی هشتم اسفندماه ۹۸ به دلیل بیماری کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری تهران درگذشت و پیکرش در آرامستان بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد.

 

https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/