مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به شروع فصل مهاجرت پرندگان مهاجر به قم، اظهار کرد: خوشبختانه در سال جاری تاکنون هیچگونه گزارشی از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان قم گزارش نشده است.
حسن توحیدیمهر مدیرکل دامپزشکی استان قم در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، با اشاره به شروع فصل مهاجرت پرندگان مهاجر به قم، اظهار کرد: بر اساس نتایج حاصل از معاینات بالینی، بررسیهای اپیدمیولوژیک و یافتههای آزمایشگاهی انجام شده بر روی نمونههای اخذ شده، خوشبختانه در سال جاری تاکنون هیچگونه گزارشی از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان قم گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است، تصریح کرد: با توجه به شیوع اخیر این بیماری در برخی کشورها نظیر مجارستان، پرتغال، دانمارک، روسیه، ایسلند و ... از هم استانیهای عزیز تقاضا میشود از نزدیک شدن و دست زدن به پرندگان مهاجر اکیدا خودداری کنند.
توحیدیمهر با اشاره به ضرورت گزارش هرگونه تلفات مشکوک پرندگان به ادارات دامپزشکی محل سکونت، خاطرنشان کرد: به مردم استان توصیه میشود تا از نگهداری طیور خانگی واکسن نخورده در محیطهای باز خودداری و نسبت به محصور و مسقف نمودن محیط پرورش آنان اقدام کنند.
وی همچنین با تاکید بر واکسیناسیون طیور واجد شرایط، به مرغداران توصیه کرد تا اصول امنیت زیستی _نظیر فعال کردن حوضچههای ضد عفونی در محل ورودی فارمها، استفاده از ایجاد دوشهای ضدعفونی برای کارگران_ را در مرغداریهای خود به طور کامل اجرا کرده و از ورود افراد متفرقه به مرغداری خودداری کنند.
توحیدیمهر در تشریح چگونگی مواجه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از سوی دامپزشکی، توضیح داد: در صورت دریافت هرگونه گزارش موارد مشکوک، کارشناسان دامپزشکی اقدامات پیشگیرانه لازم از کانونها و گزارشهای مشکوک به بیماری را مورد بررسی قرار میدهند.
وی معاینه بالینی طیور موجود در واحد پرورشی، کالبدگشایی تلفات و نمونهبرداری از طیور به منظور آزمایش و اقدامات تشخیصی را از جمله اقداماتی توصیف کرد که پس از انجام بازدید از موارد مشکوک انجام میشود.
شایان ذکر است استان قم به دلیل وجود چهار تالاب مره، حوض سلطان، غدیر و بهشت معصومه، بهعنوان یکی از زیستگاههای پرندگان مهاجر آبزی محسوب میشود و همه ساله این استان با شروع فصل سرد سال، میزبان پرندگان مهاجر است.