کد خبر ۵۵۵۱۷ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۵۵

تداوم فعالیت واحدهای آلاینده در قم بدون استدلال قوی ممکن نیست

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از ایرنا، مهرداد غضنفری امرایی روز یکشنبه در حاشیه چهاردهمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در تالار امام رضا (ع) فرمانداری در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به معضل آلودگی تصفیه خانه فاضلاب شهرک شکوهیه اظهار داشت: از آنجایی که این مساله با سلامتی مردم مرتبط است، در این جلسه مقرر شد پس از بررسی های جامع تر و کارشناسانه تر در خصوص آن تصمیم گیری شود.
شهرک صنعتی شکوهیه قم در 12 کیلومتری جاده قدیم قم - تهران در زمینی به مساحت یک هزار و 51 هکتار
فعال است.
معاون استاندار قم خطاب به متولیان و دست اندرکاران محیط زیست استان گفت: یک واحد تولیدی باید از همان آغاز عملیات اجرایی تا مرحله بهره برداری تحت نظارت و کنترل باشد، و هر چند دستگاه های اجرایی از انعطاف های پیش بینی شده در قانون نیز می توانند استفاده کنند ولی از سلامت شهروندان نباید غافل شویم.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در گفت وگو با خبرنگاران گفت: بر اساس ماده 12 قانون هوای پاک مصوب مجلس شورای اسلامی هر واحد تولیدی که آلایندگی آن برای کارشناسان محرز و قطعی باشد، باید در یک دوره زمانی مشخص، در خصوص انتقال، تعطیلی و یا اصلاح آن اقدام شود‌.
محمود سیجانی اذعان داشت: یکی از مشکلات موجود در زمینه واحدهای تولیدی این است نظارت بر امور مختلف آنها از جمله پرداخت مالیات و رعایت قوانین زیست محیطی تنها بر روی واحدهای دارای مجوز اعمال می شود.
وی بدون اشاره به آمار واحدهای آلاینده غیر مجاز در استان افزود: در شهرک های صنعتی قم هیچ گونه واحد آلاینده ای وجود ندارد و برخی واحدهای آلاینده مانند ذوب فلزات و سرب نیز در اطرف کوه ها و تپه ها مستقر هستند که باید بر روی آنها نظارت دقیقی انجام شود.
سرپرست سازمان صنعت ، معدن و تجارت قم با تاکید بر اینکه نباید در مورد واحدهای متخلف اغماضی صورت گیرد، افزود: هیچ موضوعی حتی اشتغال مهمتر از سلامتی جامعه نیست.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
از2 هزار و 357 واحد صنعتی تولیدی در این استان 2 هزار و 76 واحد آن فعال است.
همچنین ارایه گزارش از پرداخت تسهیلات رونق تولید نیز یکی از دستورهای این جلسه بود که معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با بیان اینکه طی یک ماه گذشته حرکت خوبی در حوزه تسهیلات صورت گرفته است، افزود: مطابق آمار ثبت شده در سامانه رونق تولید امسال چهار هزار و 130 میلیارد ریال تسهیلات به صورت مستقیم به متقاضیان پرداخت شده است.
غضنفری مبلغ پرداختی را قابل توجه توصیف کرد، و افزود: این رقم در مقایسه با 2 هزار و 200 میلیارد ریال پرداختی سال 95 رشد خوبی را نشان می دهد.
معاون امور اقتصادی استانداری قم در عین حال این میزان تسهیلات ارائه شده را ناکافی عنوان کرد، و افزود: برای جبران این کمبود بانک ها مکلف شدند تا پایان سال جاری به صورت جهشی عمل کنند و پرونده های در دست بررسی نیز در یک دوره زمانی 19 روزه حتما تعیین تکلیف شود تا بتوانیم تا پایان اسفند ماه حجم بیشتری از تسهیلات را به واحدهای تولیدی پرداخت کنیم.
غضنفری ، اصلی ترین هدف از پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی را ایجاد اشتغال مفید و پایدار دانست، و افزود: اشتغال پایدار،در سایه تولید بوجود می آید از این رو اگر تولید خوب داشته باشیم به طور حتم اشتغال خوب نیز خواهیم داشت.
وی افزود: جهت گیری ما تزریق سرمایه به بخش تولید است تا با تثبیت اشتغال موجود، در سال آینده ایجاد شغل های جدید را نیز در دستور کار داشته باشیم.
دستگاه های اجرایی قم در سال 96 مکلف به ایجاد 14 هزار و 800 شغل بودند که هشت هزار و 162 مورد آن تحقق پیدا کرده است.
7403 /6133/
انتهای پیام
برچسب ها :قم
شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com