کد خبر ۹۹۳۳۸ انتشار : ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۳۸

تنها 5 درصد اراضی قم زراعی و قابل‌کشت است/تشکیل 857 پرونده تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی

گروه استان‌ها- رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و منابع آبی استان، سطح اراضی زراعی و کشاورزی در قم بسیار کم است و تنها 5 درصد از اراضی استان را زمین‌های زراعی و باغی دایر و مفید تشکیل می‌دهد.
- اخبار استانها -

عباس پور میدانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  قم، با بیان اینکه سطح اراضی کشاورزی استان بسیار محدود است، اظهار داشت: برای حفظ این‌گونه از اراضی باید اهتمام ویژه صورت گیرد، چراکه علاوه بر جنبه تولیدی، ریه و تنفس گاه شهر و استان محسوب می‌شود و در جلوگیری از گردوغبار و حفظ منابع آب‌وخاک مؤثر است.

وی با اشاره به عوامل مؤثر بر تغییر کاربری اراضی در استان ابراز کرد: مقوله‌های مختلفی برای تغییر کاربری وجود دارد، اما آنچه بیشتر به چشم می‌آید تغییر کاربری برای ساخت‌وساز واحدهای مسکونی، ویلا و واحدهای صنعتی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم تصریح کرد: جاذبه‌هایی که این شهر بعد از انقلاب برای زندگی و سرمایه‌گذاری ایجاد کرده و توسعه‌های که در قم اتفاق می‌افتد، با ظرفیت اکولوژی قم هماهنگی ندارد و این ورود جمعیت به قم سبب می‌شود به میزان بیشتری در این استان تغییر کاربری اراضی صورت گیرد.

پور میدانی خاطرنشان کرد: بیش از 30 درصد کل تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی استان، ناشی از عدم آگاهی از قوانین و مقررات است.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از علل تغییر کاربری اراضی، نیازهای واقعی ساکنین روستاهاست، اضافه کرد: دور زدن قوانین توسط افراد سودجو و بعضاً کوتاهی کارشناسان و مسئولین در اجرای قوانین از دیگر دلایل تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه به‌طور متوسط میزان تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در قم کمتر از دیگر استان‌هاست اذعان کرد: در یک سال گذشته مجموع تغییر کاربری غیرقانونی اراضی زراعی در قم، حدود یک هکتار البته به‌صورت پراکنده بوده است.

طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی توسط مجلس کلید خورد/کاهش بوروکراسی و حذف رویه‌های زائد اداریخشکسالی رمق کشاورزی "گناباد" خراسان رضوی را گرفت/ جولان دلال‌ها عامل نابودی دسترنج کشاورزان8000 هکتار شهرک کشاورزی کشور به سرمایه گذاران واگذار شد

وی بر اقدام و برخورد اولیه با متخلفین تأکید کرد و افزود: اگر در ابتدای اقدام متخلفین، برخوردها صورت گیرد زمین‌ها کمتر دچار تغییر شده و ضرر کمتری به متخلفین وارد می‌شود و تبعات اجتماعی کمتر و جنبه پیشگیری بهتری به دنبال خواهد داشت.

پورمیدانی همچنین از اجرای اکثر قریب به‌اتفاق احکام دادگاه‌هایی که در خصوص تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز اراضی کشاورزی و باغات بوده خبر داد و گفت: کل پرونده‌های موجود در دادسراها در طی این سال‌ها، 857 مورد است که 247مورد از آن‌ها منجر به حکم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم یادآور شد: با توجه به شرایط اقلیمی و منابع آبی استان، سطح اراضی زراعی و کشاورزی در قم بسیار کم است و تنها 5 درصد از اراضی استان را زمین‌های زراعی و باغی دایر و مفید تشکیل می‌دهد.


https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/

برچسب ها :قم
شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com