به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری ایرنا، مهدی پهلوانی ستوده بیان داشت: این سه دستگاه جزو بروزترین دستگاه های غربالگری خون است که پس از طی مراحل نصب، زیرسازی و اخذ تاییدیه های لازم به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه این دستگاه ها تمام استانداردهای جهانی را دارد افزود: سازمان انتقال خون ایران سعی دارد بهترین روشها را برای روند فرآوردههای خونی انجام دهد و استان قم بعد از استان تهران ، البرز و ایلام این دستگاه در حال اضافه کردن این دستگاه ها در اتوماسیون تست های غربالگری خود می باشد.
مدیرکل انتقال خون استان قم گفت: غربالگری داروی مصرفی توسط فرد اهدا کننده و انجام تست بررسی ویروس هایی چون HIV ، HCV، هپاتیت B، هپاتیت C و تمامی بیماری هایی که از راه خون منتقل می شود را از مهمترین کاربردهای این دستگاه های غربالگری است.
وی در ادامه و با اشاره به اهمیت این سازمان در تولید فرآورده های خونی و تامین نیازهای ضروری استان در این زمینه افزود: بروز رسانی تجهیزات و دستگاه های فرآوری در استان قم از ضروریات است.
پهلوانی ستوده در ادامه با تبیین و تشریح اهداف آینده این سازمان، گفت: رشد و توسعه مراکز سیار اهدای خون با حمایت مسوولان استانی در دستور کار این سازمان قرار دارد و با در نظر گرفتن اولویت ها این مهم انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون امکان اهدای خون در ۲ مرکز حضرت روح الله (ره) واقع در میدان معلم و پایگاه مرکزی سازمان واقع در تقاطع عماریاسر به صورت روزانه میسر است و درصدد تجهیز این اداره کل به اتوبوس سیار انتقال خون در راستای فرآیند اهدا خون در شهرستان های استان هستیم.
مدیرکل انتقال خون استان قم در پایان گفت: اداره کل انتقال خون استان علاوه بر اینکه پاسخگوی تمامی نیازهای خونی مراکز درمانی سطح استان است، همچنین معین استان های تهران، سیستان و بلوچستان، مازندران و خراسان رضوی در شبکه ملی خون رسانی می باشد.
افزایش سه درصدی اهدای خون در قم
مدیرکل انتقال خون قم از افزایش ۶ درصدی اهدای خون در این استان از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته خبر داد.
در بازه زمانی سال گذشته ۳۳ هزار و ۴۳۱ نفر در قم موفق به اهدای خون شدند که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۳۵ هزار و ۴۳۱ نفر رسید.
وی با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی تعداد افرادی که در دی ماه امسال نسبت به دی ماه سال ۱۴۰۱ موفق به اهدای خون شدند، افزود: دی ماه امسال سه هزار و ۷۲۳ نفر و دی ماه سال گذشته ۲ هزار و ۹۳۷ نفر از مراجعان به پایگاه های انتقال خون استان قم، موفق به اهدا شدند.
به گفته این مسئول تعداد کل مراجعان به منظور اهدای خون در دی ماه امسال نسبت به دی ماه سال قبل نیز با افزایش ۲۱ درصدی همراه بوده است به طوری که دی ماه امسال چهار هزار و ۴۸۲ نفر و مدت مشابه سال قبل سه هزار و ۵۲۶ نفر برای اهدای خون خون اقدام کرده اند.
وی بیان کرد: تعداد کل مراجعان برای اهدای خون نیز از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه امسال چهار درصد افزایش داشت به طوری که در سال گذشته از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان دی ماه، ۴۰ هزار و۶۶۶ نفر و در همین بازه امسال ۴۲ هزار و ۳۷۴ نفر مراجعه کننده داشته ایم که از این تعداد ۶۲ درصدشان اهداکننده مستمر بوده اند.
وی ابراز داشت: از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه امسال ۲۰ هزار و ۲۰۵ نفر اهداکنندگان مستمر، خون خود را اهدا کردند و در بازه زمانی مذکور در سال قبل، ۲۰ هزار و ۷۰۴ تن اهداکنندگان مستمر، موفق به اهدای خون شدند.
وی اظهار داشت: امسال تا پایان دی ماه، ۴۸ هزار و ۶۸۸ واحد خون و فرآورده های خونی به بیمارستان ها ارسال شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد کاهش داشت.
وی ادامه داد: ۱۰هزار و ۵۵۳ واحد خون نیز امسال به شبکه خون رسانی کشور در تهران ارسال شده است که این آمار نیز نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ با ۱۷ درصد رشد همراه بوده است.
وی با اشاره به نزدیکی ایام پایانی سال و درگیر شدن خانواده ها برای آمادگی نوروز ۱۴۰۳، بیان کرد: هر سال در این ایام کاهش تعداد مراجعان را شاهد هستیم واز شهروندان خیر قم می خواهیم این نیت انسان دوستانه خود را در تمامی ایام سال مدنظر داشته باشند.