کد خبر ۱۲۳۶۳۱ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۴۰
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم مطرح کرد:

وضعیت بحرانی گردوغبار در ۴۰ هزار هکتار از بیابان‌های قم

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست قم گفت: ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان به کانون تولید این پدیده تبدیل شده که وضعیت ۴۰ هزار هکتار از آن بحرانی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از خبرگزاری ایرنا، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست قم با تاکید بر اینکه استان قم از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست، مامور تدوین ضوابط برداشت از تالاب‌های کشور شده است، گفت: این ضوابط پس از تدوین توسط کارشناسان زیست‌محیطی قم برای ابلاغ به استان‌های تالابی کشور ابلاغ خواهد شد.

محمدحسین بازگیر به مناسبت هفته محیط‌زیست با بیان اینکه برداشت نمک از تالاب‌ها باید بنحوی انجام گیرد که آسیبی به محیط زیست و عرصه‌های طبیعی وارد نشود، افزود: ضوابط زیست‌محیطی در برداشت نمک در تالاب‌های کشور مانند تالاب حوض‌سلطان رعایت نمی‌شود.

وی با اشاره به تصویب طرح جامع دریاچه نمک در سطح ملی، ابراز کرد: وضعیت مدیریت دریاچه در قالب این طرح جامع در یک اقدام مشترک با حضور استانداران حوضه آبریز این تالاب طی پنج سال آینده دنبال خواهد شد.

وی عنوان کرد: ۳۰۰ هزار هکتار از مساحت استان قم مستعد تولید گردوغبار است که از این‌ بین ۱۰۰ هزار هکتار به کانون تولید این پدیده تبدیل شده که وضعیت ۴۰ هزار هکتار از آن بحرانی است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست قم ادامه داد: در قالب سفر دور دوم رییس جمهور و هیات دولت به استان قم، مدیریت کانون‌های گردوغبار در ۲ هزار هکتار از عرصه‌های بحرانی این پدیده توسط خاک‌پوش‌های سازگار با محیط‌زیست و توسعه درختکاری به تصویب رسید.

بازگیر خاطرنشان کرد: ۴۰ هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی قم در منطقه شرق استان به نحوی آسیب‌دیده‌اند که حتی با وزش باد با سرعت ۱۰ کیلومتر بر ساعت نیز شروع به خیزش می‌کند.

وی همچنین با اشاره به برخی از چالش‌های زیست‌محیطی استان قم مانند رهاشدگی زباله‌های پلاستیکی در حاشیه راه‌ها و جاده‌های استان، گفت: هیچ قانونی مبنی بر ممنوعیت استفاده بی‌ضابطه از این محصول وجود ندارد.

وی با بیان اینکه ۸۰ هزار هکتار از مساحت قم در شمال این استان در محدوده منطقه شکار ممنوع مرکز کشور قرار دارد که محل زندگی حیواناتی نظیر آهو و جبیر است، تصریح کرد: در شرق و جنوب غربی استان قم نیز مناطق شکار ممنوع قاهان، کهندان، کهک، پلنگ‌دره و غیره نیز محل زندگی قوچ، میش و غیره هستیم.

از ۱۶ تا ۲۲ خردادماه به‌عنوان هفته محیط‌زیست در تقویم رسمی کشور نام‌گذاری شده است. برنامه‌های امسال محیط با شعار «سهم من از تداوم» در سطح کشور برنامه‌ریزی‌شده است.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com