کد خبر ۳۶۲۰۷ انتشار : ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۷
آیت‌الله فاضل لنکرانی مطرح کرد

تحقیقات علمی با نگاه نافذ فقه دنبال شود/ ارائه مبانی اسلامی سبک زندگی به مردم

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار گفت: تحقیقات علمی می‎تواند در پیوند با مراکز فقهی، دینی و نگاه نافذ فقه به این مباحث به ثمرات ارزنده‌تری برسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از روابط عمومی مرکز فقهی ائمه اطهار، آیت‎الله محمد جواد فاضل لنکرانی در دیدار با رئیس و معاونان جهاد دانشگاهی واحد استان قم، با اشاره به موفقیت‌های جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: این موفقیت‌ها به خصوص ابداع روش‎های نوین در زمینه درمان ناباروری، مایه افتخار و آبروی نه تنها ایران، بلکه جهان تشیع است؛ وقتی این مقالات علمی و روش‎های نوین به نام جهادگرانی از شهر عش آل محمد(ص) به دنیا عرضه می‎شود، مایه افتخار و آبروی پیروان مکتب اهل بیت(ع) است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) افزود: یکی از مسائلی که باید در جریان علم گرایی به آن توجه کرد این است که علم، نور است و خدا در قلب انسان قرار می‎دهد. باید بدانیم که حقیقت علم نیز نور است که انسان با رسیدن به مراتب عالیه علمی و با در نظر گرفتن مباحث دینی و شرعی به قرب الهی می‎رسد.

این استاد برجسته حوزه بیان کرد: مباحث علمی، فقهی و شرعی در زمینه علوم پزشکی و علوم جدید دارای جایگاه ویژه‌ای است. گاهی سئوالاتی در شاخه‌های مختلف علمی عرضه می‌شود که تعداد آنها بسیار زیاد و دارای اهمیت است، ولی باید عنوان کرد که فقه شیعه هیچ سئوالی را در این مباحث و کل مباحث علمی بی پاسخ نمی‎گذارد و تمام سئوالات مستحدثه دارای پاسخ است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با ذکر این مطلب که نفس تحقیق در زمینه پزشکی و علمی واجب است گفت: پزشکان باید با تلاش علمی به بهترین درمان‏ها برای درمان بیماران دست یابند زیرا علم پزشکی و درمان جایگاه بسیار والایی در میان علوم دارد و تاکیداتی نیز در این زمینه شده اشت.

آیت‎الله فاضل لنکرانی با اشاره به تاکیدات اسلام پیرامون غذا و تغذیه و سبک زندگی دینی یادآورشد: نوع تغذیه و سبک زندگی از جمله تأکیدات مهم اسلام است زیرا این بخش یکی از مهمترین بخش‌های سبک زندگی اسلامی است.

وی بیان کرد: روزی امام صادق(ع) از کنار گورستانی عبور می‌کردند که به یکی از همراهان خود فرمودند بیشتر افرادی که در این گورستان آرمیده‌اند، به دلیل تغذیه ناسالم که است که این مسئله با وجود تغییرات وسیعی که در غذاهای این عصر ایجاد شده، از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا امروزه غذاها از مقادیر بسیاری چربی، قند، نمک و...تشکیل می‌شوند.

این استاد حوزه گفت: تحقیقات بسیار مهم است، ولی آنچه نباید از نظر دور داشت این است که این مباحث می‎تواند در پیوند با مراکز فقهی، دینی و نگاه نافذ فقه به این مباحث با نهادهای علمی و پژوهشی چون جهاد دانشگاهی تبیین شود. البته در این بین نمی‎توان از کنار مباحث روحی و روانی و نوع زندگی امروزی مردم در زمینه برخی بیماری‎های جدید از جمله نازایی گذشت.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت پیوند هرچه بیشتر عرصه علمی حوزه و دانشگاه بر لزوم ارائه مبانی علمی اسلامی در خصوص سبک زندگی به مراکز علمی از جمله جهاد دانشگاهی واحد استان قم و آزمایش و پژوهش برای ارائه نتیجه عملی این منابع ارزشمند روایی و قرآنی تاکید کرد.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com