کد خبر ۹۷۱۹۶ انتشار : ۷ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۹
استاد حوزه علمیه :

آمار دختران و پسران مجرد وحشتناک است!

حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی گفت: آمار وحشتناک دختران و پسران مجرد و آمار رو به افول ازدواج و رو به اوج طلاق و از هم گسستگی بنیان خانواده‌ها و ضربات جسمی و روحی دوران بعد از طلاق همگی حکایت از ازدواج‌های سخت و اشتباهی است که جامعه امروزی به آن‌ها دچار شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه (س)، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسینی قمی طی سخنانی در حرم مطهر که از صحن‌های حرم بانوی کرامت پخش شد اظهار کرد: ازدواج آسان، هماهنگی و همدلی در زندگی مشترک و نسل بابرکت سه الگوی بسیار مهمی هستند که باید از سبک زندگی فاطمی و علوی برای خود در نظر بگیریم.

وی افزود: مهریه کم، جهیزیه به‌دوراز تجملات و تشریفات، برگزاری مراسم عروسی بی‌آلایش و ساده و زندگی در خانه اجاره‌ای در ابتدای زندگی همگی سبک زندگی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) است که متأسفانه امروزه توسط خانواده‌ها و زوج‌های جوان به فراموشی سپرده‌شده است.

استاد حوزه علمیه تأکید کرد: بررسی سبک زندگی و صفات و رفتار این زوج آسمانی صرفاً جهت کسب ثواب نیست بلکه جهت الگو گیری و تغییر و تحول در زندگی و به کار بستن آن سبک‌ها در طول یک زندگی مشترک است.

حسینی قمی یادآور شد: آمار وحشتناک دختران و پسران مجرد و آمار رو به افول ازدواج و رو به اوج طلاق و از هم گسستگی بنیان خانواده‌ها و ضربات جسمی و روحی دوران بعد از طلاق همگی حکایت از ازدواج‌های سخت و اشتباهی است که جامعه امروزی به آن‌ها دچار شده است.

وی افزود: مهریه حضرت زهرا (س) بسیار قلیل بود درحالی‌که خواستگاران حضرت مبالغ بسیار گزافی را به‌عنوان مهریه پیشنهاد می‌دادند اما حضرت زهرا (س) با یک مهریه بسیار قلیلی به عقد حضرت علی (ع) درآمدند وزندگی بابرکت خود را شروع نمودند.

استاد حوزه علمیه در ادامه گفت: یکی از حقوقی که فرزندان بر والدین خوددارند انتخاب مادر خوب توسط پدر و انتخاب پدر خوب توسط مادر به هنگام ازدواج است.

وی افزود: جهیزیه حضرت زهرا سلام‌الله علیها در کمال سادگی بود و با همان مبلغ مهریه جهیزیه تهیه شد و زمانی که رسول خدا ۱۷ قلم جهیزیه را مشاهده نمودند اشک شوق بر صورت مبارکشان جاری شد و برای این پیوند آسمانی دعای خیروبرکت نمودند.

حسینی قمی اظهار داشت: طبق شرع، تهیه جهیزیه بر عهده داماد است اما در جامعه دینی امروزی و درگذشته خانواده عروس به جهت هماهنگی و کمک به داماد، در امر تهیه جهیزیه کمک می‌کنند درحالی‌که شرعاً وظیفه داماد است و باید بعضی از افراد خانواده داماد توجه داشته باشند خانواده عروس از باب لطف و کمک به داماد جهیزیه تهیه نموده‌اند و قرار نیست حتماً فلان مارک خارجی و… باشد.

وی تأکید کرد: دعواهایی که امروزه بر سر جهیزیه وجود دارد امری غیراخلاقی است که مانع شکل گرفتن زندگی جوانان می‌شود.

حسینی قمی خاطرنشان کرد: مهریه بر ذمه داماد است و تشریفات نیست و اگر شب خواستگاری داماد یا خانواده داماد می‌گویند هر عددی می‌خواهید بنویسید «چون چه کسی مهریه داده و چه کسی مهریه گرفته» توجه ندارند و دچار غفلت شده‌اند و نمی‌دانند مهریه یک بدهی شرعی بر ذمه داماد هست.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: مراسم عروسی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) در کمال سادگی بود و طبق فرموده رسول خدا که باید در عروسی ولیمه و اطعام صورت گیرد، بخشی از هزینه اطعام عروسی توسط رسول خدا و بخشی دیگر نیز توسط اصحاب پرداخت شد.

وی افزود: کار خیر فقط ساختن مسجد و حسینیه نیست بلکه ساخت سالن‌های ساده جهت برگزاری مراسم عروسی برای جوانان بی‌بضاعت در کنار ساخت مسجد و حسینیه نیز یک کار خیر است و ثواب دارد.

حسینی قمی تأکید کرد: در ابتدای ازدواج، حضرت علی علیه‌السلام به همراه حضرت زهرا (س) در یک‌منزل اجاره‌ای که متعلق به یک از اصحاب بود ساکن شدند اما اوج محبت و صمیمیت و همدلی و برکت این زندگی غیرقابل وصف بود.

وی افزود: ۹ سال زندگی مشترک و تربیت فرزندان بی‌نظیر در عالم هستی نشان‌دهنده نسل بابرکتی بود که با ازدواج آسان و الهی شکل گرفت.

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: متأسفانه جامعه امروزی براثر تبلیغات سوء از فرزند آوری دور شده است و بسیاری از خانواده‌ها تمایلی به ازدیاد نسل ندارند و مشکلات اقتصادی را بهانه کرده‌اند.

https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/

 

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com